Friday, November 30, 2012

DURIAN CREPE..

O kome! doghian udah lughuh..

Kann... sekarang memang musim deghian, gi memana mesti nampak belunggok tepi jalan. 
Murah weh..
kat tempat i, tak sampai RM 2 sebijik.. siap boleh pilih lagi. 
Tapi , kami bukanlah peminat tegar durian.. ade pon makan seulas dua je.. 
agar tak ketinggalan, i pon ade membeli sekali dua.. 
sepoloh hinggit je pon, boleh dapat sebekas besar isinya.. so, simpan la dalam peti sejuk... 
tutup ye kengkawan, nnt segala mak nenek dalam peti sejuk dah ada perisa durian.. kesian kat yg tak berapa gemor ngan baunye tu.. 
Bila dah ada stok tersimpan, mula la memikior nak buat ape ek? 
Jemu dah makam ngan pulut.. buat kuah pon dah tak lalu..  
Tapi, bila bukak Fb, ade sorang bekas pelajar i, selalu post ttg durian crepe.. 
nampak cam enakk.. je, tembun-tembun.. macam2 kaler pulak tu, 
so i pon teringin nak tau camane ek, care buatnye.. 
i pon klik utube then type DURIAN CREPE. 
Ade yu! senang je rupanye.. kulitnye macam kita buat kuih gulung/ketayap. 
Intinye, guna whip cream + isi durian. 
Bungkuskan, biar jadi montok2..
 i malas nak balut come2.. biar besar gedabak! nak makan, guna pisau n garfu.. baru stylo sikit kann..

 baru nampak macam makanan barat seindah namanya.. 
ye dak!

Tengok! sepinggan muat 3 ketul je.. besorr.. 

Bekas gigitan no. 2.. 

Banyak kan intinye.. sampai naik muak! 

Overall, okey le..

Mari semua mencubanya...




No comments:

Post a Comment